Стопкадър България Он ЕърНаш генерал обяви, че резултатите от референдумите

...
Стопкадър България Он ЕърНаш генерал обяви, че резултатите от референдумите
Коментари Харесай

Ген. Събев: Колкото и хора да мобилизира Русия, това ще са хора със стара екипировка и старо оборудване

Стопкадър " България Он Еър "

Наш военачалник разгласи, че резултатите от референдумите в Украйна към този момент са известни. 

" 4-те референдума не са завършили, само че резултатите от тях към този момент са известни. Интересно какви референдуми се правят в региони, където популацията е поголовно намаляло ", разяснява в предаването " Брюксел 1 " на Bulgaria ON AIR дългогодишният сътрудник в Москва Чавдар Стефанов, съгласно който хората са се изнесли от тези области и в този момент се допитването се фалшифицира.

" Повечето от хората са напуснали тези региони. Останала е може би единствено една трета от популацията. Само един образец ще дам - в тези 30 села, където е неразрешено българското неделно учебно заведение в окупираното Запорожие, множеството от хората са ги напуснали. Има хора, които са се изселили в Русия, други - в Полша. Така че, почнало с " денацификация ", нападението над Украйна в този момент продължава с кражба на земя зад тези референдуми. Те бяха няколко пъти насрочвани и отсрочвани. Нещата назряха, когато обстановката на бойното поле се обърна. Тогава имаше под паника апели от сепаратистите да бъдат създадени референдуми. Какво се цели с тези референдуми? Елементарният ход е, че откакто станат " самостоятелни " и незабавно бъдат признати в Руската федерация, тогава те попадат под съветското законодателство и съгласно съветската военна докрина те могат да бъдат отбранявани и с нуклеарно оръжие. Путин по тази причина загатна и нуклеарното оръжие, не за друго. Но говорейки за нуклеарно оръжие, явно става въпрос за блъф, " разяснява журналистът. По думите му макар, че интернационалната общественост е единомислеща, че няма да признае резултатите от референдумите, съветският президент споделя " И какво от това? ".

" Колкото и хора да активизира Русия, това ще бъдат хора със остаряла екипировка и остаряло съоръжение. Помощта към Украйна ще се разшири, включително и с по-далекобойни оръжейни системи. Ако Русия одобри тези области (след референдумите) ще се окаже, че Украйна нахлува в съветска територия и тогава е допустимо съветският президент да разгласи война. Затова апелите от Европа, Организация на обединените нации, НАТО и от китайските водачи е за деескалация. За страдание, в съветския боен хайлайф има недостиг на стратегическо мислене, което води до този резултат ", разяснява ген. Съби Събев.

Върху Путин в този момент влияние оказва " партията на войната " - които са и службите, и военните, сред които е и небезвестния Гиркин, упрекнат за атентат за свалянето на малайзийския аероплан, зад него стои едно мощно крило, в което има и офицери ", разяснява Чавдар Стефанов. Той не вижда излаз от обстановката сега: " Украйна е в напредък, а Русия не желае да се признае за изумена, за отстъпила. Затова би трябвало да се търсят ексцентрични решения ", счита журналистът.

Като авансово планувани дейности на Кремъл, провокирани от загуби на окупирани територии в Украйна и увеличение на броя на дезертьорите, окачестви решението за частична готовност в Русия ген. Съби Събев, първият боен представител на България в НАТО пред Bulgaria ON AIR.

" Путин отговори на натиска на съветските радикали за по-твръди ограничения. Мобилизацията значи ескалация, която ще настъпи до 1 - 2 месеца, когато мобилизираните бъдат подготвени и изпратени на фронта, " сподели ген. Събев в диалог с Милена Милотинова. По отношение на рисковете за България специалистът разяснява:

" Ние нямаме никаква гаранция какви ще бъдат дейностите в черноморския район, дали ще се включи и съветския флот в дейностите с някаква десантна интервенция, дали ще има застрашаване на морските връзки, вкл и маршрутите, по които се изняся зърно от Украйна. По отношение на военните опасности - ние не знаем доколко съветският президент ще ескалира войната, дали няма да си разреши дейности, които ще преминат алените линии, които слага НАТО - да вземем за пример, в случай че се изкуши, въпреки че аз го правя оценка това като нулева възможност, към нуклеарно оръжие - потребление демонстративно примерно на някакъв нуклеарен гърмеж с дребна мощ, то тогава нещата стават радикално разнообразни. И американският президент, и НАТО наблюдават доста деликатно тези дейности и аз мисля, че съветският президент е предизвестен доста ясно за следствията от една такава стъпка ", съобщи ген. Събев, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР