Стопаните от Търговищко прибраха по 484 кг от декар ечемик.

...
Стопаните от Търговищко прибраха по 484 кг от декар ечемик.
Коментари Харесай

Стопаните от Търговищко прибраха по 484 кг от декар ечемик

Стопаните от Търговищко прибраха по 484 кг от декар ечемик. Средният рандеман е по-нисък от предходната година с към 20 кг, оповестиха след приключването жътвата от Областната дирекция "Земеделие " в Търговище.

В землищата на петте общини на региона с културата е имало засети общо 38 213 дка. Сравнителна информация с предходната стопанско година демонстрира, че тогава и площите с ечемик са били повече - 41 753 дка.

Най-високи добиви от ечемик регистрират земеделските производители от община Търговище, които са прибрали приблизително по 510 кг от декар, добави за Българска телеграфна агенция специалистът в земеделската дирекция Драгомир Драгнев.

Приключило е прибирането на рапицата, само че при доста невисок междинен рандеман - 214 кг/дка при 341 кг/дка през предходната година, сочи информация. В региона с рапица е имало засети 53 631 дка. Основната причина за слабите добиви е безвалежният интервал за времето от Великден до Гергьовден, разяснява Драгнев. По думите му неналичието на влага се е отразила зле на развиването на културата и за образуването на добър рандеман.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР