Стопаните, които умъртвиха доброволно прасетата си, ще получат по 300

...
Стопаните, които умъртвиха доброволно прасетата си, ще получат по 300
Коментари Харесай

Изплащането на обезщетения за умъртвените прасета започва след 1 септември


Стопаните, които умъртвиха непринудено прасетата си, ще получат по 300 лв.. Очаква се изплащането на парите да стартира след 1 септември. Продължава умъртвяването и загробването на прасетата в свинекомплекса в село Караманово, Русенско. До края на седмицата то би трябвало да завърши.

На територията на Русенска област досега са евтаназирани 72 000 свине.

Индустриалната плантация в Голямо Враново продължава съпротивата си против заповедта за евтаназията на всички 28 000 животни там. Според шефа на свинекомплекса Вихрен Димитров от месец насам там няма болни животни и казусът е друг от другите наранени ферми, съобщи Българска национална телевизия.

Свинекомплексът в село Голямо Враново, където досега са унищожени 12 000 животни, би трябвало да продължи да извършва заповедта на БАБХ и да евтаназира свинете, тъй като тя не е анулирана.

Д-р Георги Чобанов от БАБХ разяснява, че болестта не се демонстрира при всички прасета, само че това се случва поетапно. Той даде образец със случаите по дивите прасета в Русенска област, където се появяват нови диви прасета, които се оказва, че са инфектирани.

"Законодателството е изрично ясно. Всяка една плантация, в която е установено болестта, се смята за инфектирана, и по този метод би трябвало да бъде ликвидирано огнището, което включва всички налични животни ", изясни доктор Чобанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР