Стомашно-чревните инфекции през лятото са често срещано явление. От тях

...
Стомашно-чревните инфекции през лятото са често срещано явление. От тях
Коментари Харесай

Как да се храним при стомашно-чревна инфекция?

Стомашно-чревните инфекции през лятото са постоянно срещано събитие. От тях човек може да се защищити, в случай че съблюдава рекомендациите на експертите. Ако сте имали тази зараза, откакто премине би трябвало да се минете на по-лека храна. След болестта би трябвало да изключите млечните артикули, месото и мазнините.

Препоръчва се хранене без сладкиши и неразредени плодови сокове. Супата може да бъде пилешка, без да е подправена със сметана. Може да се употребяват и зеленчукови бульони. Разрешават се плодове, които съдържат калий - това са бананите и кайсиите. Хапвайте и по малко солети и гризини. С тях ще възстановите загубата на соли.

Най-много се предлагат сухарите. Когато ви пипне инфекцията организмът стартира да се бори с нея и изкарва всичко на открито. Получава се внезапна загуба на течности в организма и това може да докара до нарушение на сърдечния темп, шоково положение и даже до кома. При първите признаци идете на доктор. Той ще реши от какво лекуване се нуждаете.

При разстройство и повръщане се стартира приемане на течности, като се пие глътка по глътка. Така ще се изправите още веднъж на крайници. Целта е да се възвърне водно-електролитният баланс. Трябва да се одобряват по 2 литра течност дневно. Не би трябвало да е чай или единствено вода, само че и течности с минерали като минералната вода, месни и зеленчукови бульони, а по-късно се включват и плодови сокове.

 Супа

След няколко дни е добре да се одобряват и затягащи медикаменти. Някой предлагат топла кока кола, тъй като тя има леко затягащо деяние, само че е доста богата на захари. Това ще раздразни в допълнение червата, по тази причина най-разумно е да хапнете настъргана ябълка. Съдържащия се в нея пектин свързва в червата зародилите от инфекцията отровни субстанции.

След 3-7 дни всичко минава. Нужно е да се възвърне чревната флора. Приемайте повече течности, минерали, пробиотични кисели млека или препарати с млечно-кисели бактерии. Ето една рецепта против разстройство.

Трябва ви половин литър преварена вода, 1/2 ч. л. сол, 4 с. л. гроздова захар, 2 с. л. портокалов сок. Може да се приема и чай от копър и анасон, той ще успокои коремните конвулсии. Същото деяние има и чай от джоджен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР