Стомахът ви боли и имате чувството, че ще повърнете? Ето

...
Стомахът ви боли и имате чувството, че ще повърнете? Ето
Коментари Харесай

Как да се храним при стомашни проблеми

Стомахът ви боли и имате възприятието, че ще повърнете? Ето какво би трябвало да предприемете при стомашни проблеми, с цел да се почувствате по-добре?

Течности

Ако не можете да задържите твърда храна, няма смисъл да се мъчите. Домашният бульон и кокосовата вода съдържат значими минерали като калий, калций и натрий.

Банани

 Бананите оказват помощ при разстройство

Бананите елементарно се усвояват от организма и съдържат доста калий. Калият е значим минерал, който може да започнете да губите при диария или повръщане.

Ориз

При стомашни проблеми се хранете с чистия бял ориз. Другите разновидности на ориза, нормално са по-здравословни, само че са по-трудно смилаеми, изключително при смутен корем. Храните с ниско наличие на фибри като белия ориз, също могат за по-бързото лекуване на диария.

Ябълково пюре

 Ябълковото пюре оказва помощ при стомашни проблеми

Ябълковото пюре се усвоява елементарно и съдържа доста хранителни субстанции, в това число пектин. Това разтворимо влакно незабавно ще ви помогне да се отървете от диарията.

Препечен самун

Обикновеният бял самун е в пъти по-добър от богатия на фибри пълнозърнест самун, когато имате стомашно неразположение.

Следващи стъпки

Ако изброените храни ви повлияят добре, можете да добавите към диетата си печени картофи и обезкостени пилешки гърди. След като признаците отшумят и не сте повръщали, или посещавали тоалетната за интервал от 24-48 часа, можете да опитате да добавите и някои плодове и зеленчуци.

Забранени храни при стомашни проблеми

 Диета при стомашни проблеми

Може да се наложи да предприемете специфична диета при стомашни проблеми. Това значи, че би трябвало да избягвате:

- Млечни продукти;

- Пържени храни;

- Газирани напитки;

- Пикантни храни;

- Сурови плодове и зеленчуци;

Балансираната диета, богата на доста плодове и зеленчуци, ще помогне на храносмилателната ви система да бъде здрава. По този метод имунната ви система ще бъде задоволително мощна да се пребори с нещата, които биха разстроили стомаха ви.

Изключително значимо е да се пазите от причинителите на стомашни разстройства. Най-вече избягвайте всички храни и питиета, съдържащи киселини като доматите и газираните питиета. Стресът на работното място също може да повлияе зле на стомаха ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР