Столтенберг, Гани и Матис по време на пресконференцията в Кабул

...
Столтенберг, Гани и Матис по време на пресконференцията в Кабул
Коментари Харесай

Столтенберг и Матис потвърдиха в Кабул подкрепата на НАТО и САЩ за Афганистан


Столтенберг, Гани и Матис по време на конференцията в Кабул

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и шефът на Пентагона Джеймс Матис, които през днешния ден са на посещаване в Кабул, обявиха, че ще положат всички старания Афганистан да не се трансформира още веднъж в леговище за интернационалните терористи, съобщи АП в сряда.

Столтенберг акцентира, че в случай че силите на НАТО изоставен Афганистан прекомерно рано, ще възникне рискът " страната да се върне в положението на безпорядък и още един път да стане леговище за интернационалния тероризъм ". По думите му алиансът осъзнава каква е цената за оставането в Афганистан, само че цената за напускането " ще бъде още по-висока ".

Столтенберг даде обещание НАТО да финансира афганистанските сили за сигурност минимум до 2020 година, като продължи да отпуска близо един милиард $ годишно за потребностите на защитата и сигурността на Афганистан.

На взаимната конференция с афганистанския президент Ашраф Гани американският министър на защитата се зарече, че " посредством нашето партньорство ще задушим всяка вяра на Ал Каида или " Ислямска страна ", мрежата Хакани или талибаните, че ще победят посредством убийства ".

Матис и Столтенберг се срещнаха с други членове на афганистанското управление, включително с министрите на защитата и външните работи. Отделно Столтенберг се срещна с командира на натовската задача " Решителна поддръжка " ген. Джон Никълсън. и с ръководителя на гражданската администрация на НАТО в Афганистан Корнелиус Цимерман.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР