Столицата на Хаити Порт-о-Пренс е до голяма степен затворена на

...
Столицата на Хаити Порт-о-Пренс е до голяма степен затворена на
Коментари Харесай

Столицата на Хаити е „парализирана“ от вълна от насилие

Столицата на Хаити Порт-о-Пренс е значително затворена на фона на вълна от принуждение, почнала предходната седмица с офанзива против затвор, която освободи хиляди пандизчии.

Сега жителите се пробват да изоставен града или излизат единствено за най-важното, откакто управляващите постановиха изключително състояние. Въоръжени банди в този момент управляват огромна част от Порт-о-Пренс и сеят безпорядък.

Влиятелният водач на бандата Джими Шеризие, някогашен служител на реда, прочут като „ Барбекю “, упрекнат в нарушавания на човешките права, предизвести във вторник, че хаосът, който обгръща Хаити, ще докара до революция и „ геноцид “, в случай че министър председателят Ариел Хенри не се отдръпна.

Коментарите пристигнаха, когато Хенри към момента е отвън страната след пътешестване до Кения, с цел да изиска разполагането на многонационална полицейска задача, подкрепяна от Организация на обединените нации.

Тъй като основното летище на страната беше атакувано, той се опита да лети до прилежаща Доминиканска република, която дели остров Испаньола с Хаити, само че Санто Домин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР