Столицата Каракас и над половината от венецуелските щати отново останаха

...
Столицата Каракас и над половината от венецуелските щати отново останаха
Коментари Харесай

Венецуела отново остана без електричество

Столицата Каракас и над половината от венецуелските щати още веднъж останаха без ток през вчерашния ден. Като причина държавното управление на Венецуела акцентира " електромагнитна офанзива ", оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Към 16 часа локално време Каракас остава без електричество. Блокиран е трафикът, стопира метрото. В обществените мрежи консуматори алармират, че на мрачно са още 19 щата. Спряло е и излъчването на 24-часовата държавна телевизия.

Според социалистическото държавно управление на Венецуела следващият срив в електрозахранването се дължи на " електромагнитна офанзива " против националната водноелектрическа система. Не е ясно обаче кой е подхванал офанзивата.

Министърът на връзките Хорхе Родригес разгласява декларация в обществените медии, в която се споделя, че управляващите работят, с цел да възстановят допустимо най-бързо електроснабдяването. Той приканва за успокоение и твърди, че са задействани аварийни мощности, с цел да не бъдат наранени медицинските заведения. Разположени са спомагателни сили за сигурност, с цел да се подсигурява сигурността на хората.

При предходното прекъсване на тока през март държавното управление упрекна опозицията и Съединените щати за енергийния срив, който лиши милиони хора от течаща вода и телекомуникации.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР