Столичното общинско дружество Чистота Искър трупа загуби, продължава да плаща

...
Столичното общинско дружество Чистота Искър трупа загуби, продължава да плаща
Коментари Харесай

Общинската Чистота Искър продължава да плаща милиони за услуги на частни фирми

Столичното общинско сдружение " Чистота Искър " натрупа загуби, продължава да заплаща огромни суми за външни услуги и да трансферира почистването на част от София на частна компания, обвързвана с Румен Гайтански-Вълка. Това се случва и след промяната на управлението на общинската компания, която беше обяснена с нарушавания, ставали по времето на предходния ѝ началник.

В момента в " Чистота Искър " тече инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия, а самата община не е проверявала още веднъж дали практиките на предходното управление, които сама откри, са прекъснати от сегашното.

Това излиза наяве от отговори на Столичния общински съвет на въпроси на Mediapool. Те бяха предизвикани от констатациите в отчет от инспекция на общината, засегнала ръководството на предходния шеф на компанията Юлиян Михайлов. Тя сподели, че общинската компания, която се занимава с разчистване, е източвана с контракти с частни компании. Назначавани са мъртви души, има подозрения за спор на ползи и роднински назначения. Междувременно в четвъртък се чака да бъде определен нов човек в борда на сдружението - някогашният кмет на регион " Изгрев " Цветомир Жеков (ГЕРБ).

От задния до парадния вход

През юни тази година стана обществено ясно, че " Чистота Искър " превъзлага огромна част от почистването на поверените ѝ три столични региона ( " Люлин ", " Красно село " и " Красна поляна " ) на частното сдружение " Грийн партнърс ". Според информацията в комерсиалния указател негов краен притежател до лятото на тази година е бил Румен Гайтански-Вълка. В момента като автентичен притежател е разгласен Здравко Стоилов Андреев, който е в управата на други сдружения, благосъстоятелност на Гайтански, като почистващото " Зауба ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР