Столичното 119-о СУ вече има нова придобивка. Тя обаче не

...
Столичното 119-о СУ вече има нова придобивка. Тя обаче не
Коментари Харесай

Будка пред столично училище ще пази децата от коронавирус?

Столичното 119-о СУ към този момент има " нова облага ". Тя обаче не е обвързвана нито с прекосяването към отдалечено образование, нито с грижите за подобряването на учебната среда. Защото тази нова екстра е... една лъскава будка, която ще извършва функционалностите на изолатор и която ще приютява деца с грипоподобни признаци. Симптоми, които са евентуален симптом на болест с ковид.

За самодейността на просветителните институции разбираме от фейсбук обява на Цветана Милчева. В нея тя изтъква, че наличието на медицински личен състав в учебните заведения е необичайност, а за децата със признаци на болест, които ще стоят в будката, няма да има кой да поставя грижи, до момента в който родителите ги приберат вкъщи.

Целият пост на Милчева гласи: " Тази лъскава будка пред обгрижвано от медиите софийско учебно заведение може да е за защита или за пласиране на мекици. Грешите! Вчера една от малките екрани тризначки изясни: Това е будка, планувана за ИЗОЛАТОР на деца с грипоподобни признаци. Или признаци на коронавирус, да. След като от десетилетия в учебните заведения няма лекари, а е благополучие, в случай че има здравна сестра, кой ще бъде с децата в будката изолатор на пътя, до момента в който си ги приберат родителите? Като е тръгнало на нововъведения, предлагам с изключение на будки да бъдат издигнати и вишки за наблюдаване на обстановката и за още по-сигурна изолираност на болните. Чиста проба мероприятие за усмиряване на публичното мнение и за усилване на чувството за извънредност. "

Други консуматори на фейсбук са на мнение, че тази будка ще докара до разбъркване на деца със признаци на COVID-19 с такива, които са заболели от грип или по-леки простудни болести. Логично заложен е и въпросът какво би се случило, в случай че има повече от един болен възпитаник в даден клас. Коментиращите акцентират също, че ситуацията на изолираност ще бъде стресираща за всяко дете със признаци на вирусно заболяване изключително в подтекста на усложнена епидемиологична конюнктура през зимните месеци.

 
Красимир Вълчев: Започваме присъствено, в подготвеност за промяна
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР