Столично семейство дни наред мина без лечение на коронавирус. И

...
Столично семейство дни наред мина без лечение на коронавирус. И
Коментари Харесай

Столично семейство с К-19 преживя невиждан кошмар без болнична помощ

Столично семейство дни наред мина без лекуване на ковид. И дамата, и брачният партньор й, и детето са лекувани по телефона от персоналния доктор. Когато мъжът се утежнява обаче, на никое място не трябва признат подари липса на ПСР тест, предава Нова тв.

"На 9-ия ден мъжът ми се почувства зле. Той бе от самото начало под индиректното наблюдаване на фамилния доктор и по негова преценка се стигна до извода, че е по-добре да бъде приет в болница. Набрах 112, беше 16:14 ч., поръчах посещаване у дома, описвайки всички признаци. От Спешна помощ първата им фраза им беше: "Да знаете, че не можем да обещаем по кое време ще дойдем ". Казах им, че ще очаквам,понеже нямам различен избор ", посочи Боряна Николова.

"По наша инспекция посредством другари намерихме едно легло в Първа градска болница, само че ни споделиха, че без ПСР тест той не може да бъде признат ", описа дамата, която прецизира, че при домашно лекуване няма по какъв начин да имат ПСР-тест.

"Страшното е, че имам потвърдено коронавирус заболяване. При здравия разсъдък, когато в действителност си болен и имаш симптоматика, считам, че всеки доктор би предписал домашно лекуване. Затова взехме решение, че това е вярната преценка. Аз изисках от РЗИ да ни създадат ПСР тест. Те споделиха, че не вършат такива проби през цялото време, обаче в болничното заведение трябвало да ни одобряват ", сподели още тя.

"С мъжа ми стана ужасно, тъй като след 3 ч. още веднъж изчаках Спешна помощ, обадих им се и те споделиха, че може изобщо и да не дойдат. В последна сметка в 21.15 ч. вечерта една извънредно общителна лекарка от Спешна помощ ми се обади по телефона. Тя ме посъветва да поема отговорността да оставя мъжа ми у дома на домашно лекуване. Оказва се, че има пациенти, които са прекарвали по 3-4 ч. в колата за спешна помощ ", добави Боряна.

"Сега е 12-и ден за мъжа ми. Вчера бе през целия ден без температура, само че вечерта подвигна 38 градуса. Това е вирус, който не познаваме. Такова нещо не ни е удряло. Аз се усещам безпомощно, само че считам, че и цялата система е в беззащитност ", показа тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР