Столичният общински съвет взе решение работна група да извърши анализ

...
Столичният общински съвет взе решение работна група да извърши анализ
Коментари Харесай

Работна група ще анализира наредбите за павилиони в София

Столичният общински съвет взе решение работна група да извърши разбор на настоящата нормативна уредба на Столична община по отношение на преместваемите обекти. Решението идва близо две седмици след трагичния случай с 16-годишния людмил, за който никой от общината не пое отговорност.

До 3 месеца работната група би трябвало да внесе оферти в Столичния общински съвет, за усъвършенстване на контрола и успеваемостта във връзка с използването му, както и основаване на бърза процедура за слагане и унищожаване на преместваеми обекти.

Методи Лалов от " Демократична България " предложи членовете на комисията да бъдат определени на паритетен принцип и в нея да се включат самостоятелните общински съветници и представители на Столичен инспекторат беше отхвърлено. Отхвърлено бе предложение за подписване и самостоятелния общински консултант Борис Бонев.

" Всички политически групи ще имат членове в работната група, само че от ГЕРБ отхвърлят да позволен самостоятелен общински консултант, който от години работи по решаването на казуса и предлага съответни промени в наредбите. Борис Бонев има знанията, с които да способства най-сетне хаоса и корупцията по софийските улици да бъдат озаптени. ", разясниха във фейсбук от " Спаси София ".

Създаването на работната група е по предложение на Малина Едрева, Николай Стойнев и Георги Георгиев – общински съветници от ГЕРБ-СДС
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР