Столичният общински съвет спря скандалния строеж на небостъргач в квартал

...
Столичният общински съвет спря скандалния строеж на небостъргач в квартал
Коментари Харесай

Спират строежа на небостъргач в квартал „Стрелбище”

Столичният общински съвет спря скандалния градеж на небостъргач в квартал „ Стрелбище ” . На първото си съвещание след лятната почивка, локалният парламент единомислещо утвърди преустановяване на процедурата, която трябваше да разреши на частен вложител да вдигне 44-етажна постройка на ъгъла на булевардите „ България ” и „ Петко Тодоров ”. Въпреки предложенията на общината, компанията изрично отхвърля да се водят договаряния за подмяна на парцела.

Цяло лято поданици на столичния квартал „ Стрелбище ” провеждат митинги против опцията за появяването на небостъргач в техния квартал. Главният проектант на София Здравко Здравков към този момент отнесе санкция от 1000 лв. поради прекъсването на плана и несъблюдение на правосъдното решение. 

Казусът " Стрелбище " продължава, вложител загради улица и унищожи асфалта

В момента върху терена, където частникът желае да издигне 44-етажна постройка има засадени дървета, а през парцела минава и канализационен колектор , който обслужва квартала. С тези претекстове основният архитектът желае да убеди съда да анулира решението си, с което дава зелена светлина за градеж. На днешното съвещание общинският съвет пък спря процедурата. И по този начин на към днешна дата – небостъргач в „ Стрелбище ” няма да има. Шефката на отрасловата комисия в локалния парламент Силвия Христова уточни, че общината желае да даде различен терен на вложителя, само че той отхвърля.

Отново заграждения в градинката в " Стрелбище ", където възнамеряват небостъргач

" Ние организирахме опция за договаряния с него. Всяка благосъстоятелност е предпазена по нашето законодателство. Въпросът е, че би могло да се откри друго уместно място, на което да си построи своите капиталови планове. Ние сме имали това предпочитание за договаряния, на този стадий нямаме за жалост триумф с договарянията. Фазата е през съда, през разнообразни процедури, които ние подхващаме и които той апелира пред съда. ", изясни Христова.

А борбата за зелените площи в квартала продължава в съда.
  По тематиката Казусът " Стрелбище " продължава, вложител загради улица и унищожи асфалта Отново заграждения в градинката в " Стрелбище ", където възнамеряват небостъргач Заграждения и екскаватор в градинката в " Стрелбище ", където възнамеряват небостъргач
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР