Столичният общински съвет ще разгледа предложение за подобряване на управлението

...
Столичният общински съвет ще разгледа предложение за подобряване на управлението
Коментари Харесай

Управление на отпадъците, командировки и съкращения във фокуса на общинските съветници

Столичният общински съвет ще прегледа предложение за възстановяване на ръководството на отпадъците на територията на Столична община, посредством осъществяване на пилотен план за три общински схеми за разделно събиране и преработване на отпадъците, съобщи кореспондент на БГНЕС.


На съвещанието си през днешния ден общинските съветници ще одобрят и Годишен доклад за 2023 година за осъществяването на „ Комплексна стратегия за възстановяване качеството на атмосферния въздух на територията на Столична община за интервала 2021-2026 година “.

Общинските съветници следва да дадат единодушие за подписване на контракт сред Столична община и „ Център за градска подвижност “ ЕАД, ще бъде прегледан и отчет за увеличение на капитала на „ Метрополитен " ЕАД посредством непарична вноска и одобряване на обновен правилник на сдружението.

Увеличаването на капитала на „ Столичен автотранспорт " ЕАД посредством непарична вноска и одобряване на обновен правилник на сдружението също е в дневния ред на СОС

Друга от точките, които ще обсъдят в СОС е за основаване на краткотрайна комисия на Столичен общински съвет с предмет „ Анализ на активността на Оперативна програма „ Гробищни паркове “.

По предложение на Георги Георгиев - общински консултант от ГЕРБ-СДС ще бъдат прегледани точките за даване на информация по отношение на прилагане на отпуск или командироване в страната и чужбина на кмета на Столична община, заместник-кметовете на Столична община и общинските съветници в Столичния общински съвет, както и запитване за осъществените съкращения в Столичната общинска администрация и структурите на послушание на Кмета на Столична община.

Предложението за удължение на правото благосъстоятелност на Столичната община върху минералната баня в Горна баня от общинските съветници от групата на ПП-ДБ-СС Цветелина Симеонова- Заркин и Димитър Петров бе утвърдено от непрекъснатите комисии на СОС, в които бе докладвано. Предстои да бъде прегледано и на съвещанието на Столичния общински съвет в четвъртък. Това се постанова, тъй като банята се нуждае от незабавни ремонтни и реставрационни действия, които не са осъществени за 6 години от безвъзмездното прекачване на парцела от страната. Сградата е с напукана и обрушена мазилка, нарушена е целостта на някои тухлени стени, покривната структура е в неприятно положение, дограмата е непокътната, само че липсват прозорци, скулптурите на покрива се рушат… Съветниците считат за оправдано през тази година да се извършат нужните ремонтно-възстановителни действия за спасяването на банята. Като начало би трябвало да бъде направено настоящо проучване и правене на капиталов план с финансиране от бюджета на Столичната община. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР