Столичният общински съвет реши Таня Андреева временно да оглави болница

...
Столичният общински съвет реши Таня Андреева временно да оглави болница
Коментари Харесай

СОС освободи директора на Шейново, в Пирогов и ИСУЛ започва проверка по случая Даная

Столичният общински съвет реши Таня Андреева краткотрайно да оглави болница „ Шейново “, а досегашният шеф Румен Велев да бъде отхвърлен от длъжността, съобщи БГНЕС.

Решението бе взето с 32 гласа „ за “, а 15 съветници бяха срещу. То може да бъде обжалвано или да бъде върнато за преразглеждане от регионалния шеф на София.

През последните седмици медиците в „ Шейново “ организираха серия митинги. Недоволството им пристигна, откакто избраният отново за шеф на болничното заведение доктор Велев не бе назначен, а вместо него с решение на СОС поста поема доктор, който не е кандидатствал за позицията.

Въпреки това досегашният шеф на болничното заведение Румен Велев е позволен да кандидатства още веднъж по постоянна процедура. Макар че е единствен претендент и е покрил критериите, в края на юли излиза наяве, че вместо него е назначена доктор Таня Андреева, която не е кандидатствала за позицията.
Случаят " Даная "
Междувременно от Изпълнителна организация " Медицински контрол " оповестиха, че ще създадат инспекции в столичните лечебни заведения ИСУЛ и " Пирогов " по случая с 15-годишнaта Даная Кулева, която умря през май в " Пирогов ", обявиха за Би Ти Ви от организацията.

Проверките в двете лечебни заведения ще са в интервала от 25 до 29 септември. До инспекциите се е стигнало след сигнал от юриста на майката - Величка Костадинова, до " Медицински контрол ".

Случаят стана обществен, откакто по време на престоя й в " Пирогов " майката на Даная - Ани Стоянова, потърси подпомагане посредством пост във " Facebook " с апел да бъде открит експерт неврохирург, който да оперира момичето. По този метод за положението му схваща тогавашният здравен министър Асен Меджидиев, а малко по-късно то е оперирано. За страдание на 9 май изпадна в мозъчна гибел и майка й взе решение да подари органите й за трансплантация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР