Столичният общински съвет прие облекченията за таксиметровите превозвачи в София

...
Столичният общински съвет прие облекченията за таксиметровите превозвачи в София
Коментари Харесай

Освободиха таксиджиите от такси до края на 2021 година

Столичният общински съвет одобри облекченията за таксиметровите превозвачи в София за период от година и половина, заяви зам.-шефът на транспортната комисия в градския парламент Калоян Паргов.  

Приетото предложение планува да отпаднат всички такси, дължими към Столична община от страна на таксиметровите превозвачи от 1 юни до края на 2021 година

Браншът ще бъде освободен от заплащането на таксите, избрани в Наредба на Следствен отдел към окръжна прокуратура, за издаване на позволение за таксиметров транспорт на пасажери, респективно издаването на препис, за холограмния стикер и 2 броя светлоотразителни идентификационни номера.

Тази мярка беше нужна, с цел да се подкрепи таксиметровия отрасъл в столицата. Той беше мощно обиден в следствие от коронакризата и карантината, която хората всеобщо съблюдаваха по време на изключителното състояние, сподели Паргов, представен от " Фокус ".

По предварителни калкулации с облекченията в бюджета на общината няма да постъпят към 250 000 лв., изясни по-рано общинският консултант от ГЕРБ Зафир Зарков
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР