Столичният общински съвет прие днес актуализацията на бюджета на София

...
Столичният общински съвет прие днес актуализацията на бюджета на София
Коментари Харесай

Столична община с близо 18 млн. лв. по-малко приходи заради COVID - 19

Столичният общински съвет одобри през днешния ден актуализацията на бюджета на София за 2020 година, която се постанова в резултат на пандемията с COVID-19.

Приходната част на бюджета се понижава с близо 18 млн. лева, което надлежно се отразява и на разходната част, заяви Българска телеграфна агенция.

По думите на Дончо Барбалов, зам.-кмет по финанси и вносител на отчета, измененията плануват 5 млн. лева в допълнение за настояща активност на градския транспорт; 1,2 млн. лв. в допълнение за осветяване на улици и площади; 1 млн. лева за уголемение на локално платно на Околовръстния път.

В Капиталовата стратегия на Столичната община се включват и нови обекти, които се финансират със средства, отпуснати в допълнение от държавния бюджет като да вземем за пример създаване на детска градина за пет групи в регион " Люлин ", както и създаване на нова детска градина - филиал на ДГ 116 за четири култивиран и една яслена група в регион " Витоша " за 593 470 лева С актуализацията на бюджета ще бъде допустимо разширението на 119-та детска градина 119 в регион " Възраждане " ; ремонт и реорганизация на постройката и дворното пространство на детската градина " Магнолия ", регион " Средец " за 91 361 лв; както и ремонт и реорганизация на детски градини в регионите " Слатина ", " Лозенец ", " Искър ", и " Кремиковци ".

Според Георги Георгиев, ръководител на комисията по финанси в СОС рецесията с ковид постанова смяна на бюджета. При фрапантен спад в приходите поради ковид, би трябвало да вземем съответни ограничения за финансовото здраве на общината, съобщи той по време на дебатите. Затова увеличихме вместо желаните 4, с 5 млн. лв. парите за градския превоз - с цел да осигурим на жителите постоянен градски превоз, без да понижаваме курсовете поради икономии на средства. Така ще подсигуряваме спокойствието на хората и достъпа до работните им места и домовете им, при съблюдаване на всички ограничения за сигурност, означи Георгиев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР