Столичният общински съвет остава без председател поне до 8 февруари,

...
Столичният общински съвет остава без председател поне до 8 февруари,
Коментари Харесай

СОС остава без шеф, следващото заседание е на 8 февруари

Столичният общински съвет остава без ръководител най-малко до 8 февруари, откакто и на днешната си седма среща партиите не можаха да се схванат кой да оглави съвета. Отново бяха направени три номинации. Този път обаче от „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “ и „ Спаси София “ не издигнаха Борис Бонев, а човек на „ Промяната “ – Цветомир Петров, само че и той не можа да събере нужната поддръжка, написа „ 24 часа “.

Другите претенденти още веднъж бяха Диана Тонова от Българска социалистическа партия и Пламен Данаилов от „ ИТН “. Данаилов отпадна още на първия тур и Тонова и Петров отидоха на балотаж. И двата пъти тя събра по девет гласа, колкото са хората в групата на Българска социалистическа партия, която я издигна. Петров събра 23 гласа на първи тур, колкото е групата на ПП-ДБ-СС, а на балотажа ги усили до 26.

След неуспеха съветниците се събраха на двучасови договаряния с ангажимента след това да се върнат и да има ново гласоподаване. Още с връщането им обаче стана ясно, че са с настройката за ново отсрочване.

Изненадващо Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация реши да се самопредложи, като изясни, че го прави, с цел да предизвика сътрудниците си и да има гласоподаване. Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС обаче го приканиха да се откаже. В последна сметка съветниците се схванаха за идващ опит на 8 февруари, а преди този момент да има нови договаряния.

„ Уж бяхме тръгнали да реализираме някакво единодушие, след което се оказа, че отново никой до никого не желае да се допира “, разяснява Контрера пред медиите по-късно. Според него въпреки всичко няма да се стигне до предварителни избори.

От думите му стана ясно, че по време на срещата партиите не са се обединили към име, само че са се разбрали да не се издига повече от една кандидатура, защото тогава има партийно гласоподаване, което не води до резултат. После обаче не са се споразумели за име.

„ Излязохме по-разединени, в сравнение с влязохме “, сподели той и предизвести: „ Можем да се въртим до безконечност, до момента в който се превърнем в безспорни идиоти “.

Различното при днешната среща обаче бе, че за първи път са се присъединили всички партии. Досега от ГЕРБ отказваха да договарят с ПП-ДБ, а „ Възраждане “ не разговаряха с никого.

„ Има прогрес, виждаме към този момент, че всички желаеме да излезем с решение на закучилия се Столичен общински съвет. За страдание, бял пушек през днешния ден няма да има, както господин Лилков сподели “, заключи Цветомир Петров – новия претендент на ПП-ДБ-СС. Впоследствие доуточни, че от Има Такъв Народ са се дръпнали.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР