Столичният общински съвет обсъжда пълна забрана за каруците в София

...
Столичният общински съвет обсъжда пълна забрана за каруците в София
Коментари Харесай

София на път за забрани напълно каруците

Столичният общински съвет разисква цялостна възбрана за каруците в София преди началото на българското европредседателство, съобщи Нова тв. Наказанията за нарушителите ще бъдат съществени.

В момента животинската двигателна сила е постоянно срещано събитие в крайните квартали. Те са повода за 17 произшествия с ранени от началото на годината.

Във всеки столичен регион са регистрирани по 10-15 каруци. Официално в целия град са над 400, само че в действителност са повече, защото част от каруците не са регистрирани.

Ако измененията бъдат утвърдени, санкциите ще скочат фрапантно. Глобата ще е до 500 лева Освен конфискуване на каруцата, както до момента, ще бъде иззет и конят. Има концепция отнетите животни да се употребяват в стратегия за деца с аутизъм. 

Санкциите ще влязат в действие, в случай че наредбата и обвързваните с нея промени в Закона за придвижване по пътищата бъдат признати до края на тази година, отбелязва Дарик.

Според общината събирането на боклуци за преработване, за което най-често се употребяват каруците, ощетява локалния бюджет с над 10 млн. лева годишно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР