Столичният общински съвет не даде в четвъртък 7.5 дка общинска

...
Столичният общински съвет не даде в четвъртък 7.5 дка общинска
Коментари Харесай

Столичният общински съвет не даде 7.5 дка на Кралев в близост до бъдещия стадион Септември

Столичният общински съвет не даде в четвъртък 7.5 дка общинска земя в наоколо до държавния имот за построяването на стадион “Септември” в регион “Красна поляна”. За преобразяване на обществената общинска благосъстоятелност в частна общинска благосъстоятелност за безплатно предоставяне към спортното ведомство е належащо поддръжка от квалифицирано болшинство - три четвърти от общинските съветници, т.е. 46 гласа “за”.

Предложението не бе признато, защото гласовете “за” бяха единствено 31 на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация. Против гласоподаваха “Демократична България” и “Спаси София”, Българска социалистическа партия се въздържа.

Още от предходната година се знае, че притежателят на " Септември " Румен Чандъров се готви да построява нов състезателен компплекс в Красна поляна, като даже има и решение на Министерски съвет за задачата.

" Въпросните 7.5 дка, даже не са наоколо до държавните земи, които са получени за бъдещия стадион. По време на разискванията не бе показан план защо тъкмо ще се използа имота, никакви планове и параметри на спортното съоръжение”, разяснява пред Mediapool Борис Бонев.

Общинският консултант от " Демократична България " Тома Белев уточни, че в общинската благосъстоятелност на стадион " Септември " има парцел с позволение да се строят магазини и здания. Той зададе съответен въпрос какво има намерение да прави точно на този имот предприемачът Чандъров. В СОС обаче не е показан абстрактен план, стана ясно от думите на Ботьо Ботев, общински консултант от ГЕРБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР