Столичният кмет Йорданка иска с премиера Кирил Петков заради покачващата

...
Столичният кмет Йорданка иска с премиера Кирил Петков заради покачващата
Коментари Харесай

Кирил Петков се покри! Фандъкова търси премиера за среща заради цената на природния газ, той й праща енергийния министър

Столичният кмет Йорданка желае с премиера Кирил Петков поради покачващата се цена на природния газ.

„ Видяхме от 1 януари още веднъж и то с 30% се повиши цената на газа. Това за доста от нашите сдружения е извънредно тежко. „ Топлофикация София “ продава на цени от 47 лева за газ, а купува на 133 лева “, разяснява пред публицисти Фандъкова.

Кметът на Столична община напомни, че още преди празниците е поискала с Кирил Петков, а през днешния ден още веднъж е декларирала това предпочитание.
свързани новини30424преди 3 часа
„ Същото важи и за столичния автотранспорт. Повечето от новите рейсове са на природен газ. Само до Нова година 8 млн. лева беше загубата единствено от разликата в цената. Това е непостижимо, тъй че чакаме обезщетенията за природен газ “, добави тя.

Фандъкова съобщи, че обстановката е тежка и по тази причина са нужни незабавни диалози. По думите ѝ са нужни обезщетения, другояче няма по какъв начин да се обезпечи топлината на софиянци.

„ Преди Коледа имахме с енергийния министър. Това бяха първите му дни като министър. Обсъждахме обстановката с „ Топлофикация “. Поставихме си взаимни задания. И той одобри, че би трябвало да има обезщетения и за покачващите се цени на газа. Така че какъв ще бъде механизмът в действителност би трябвало час по-скоро да се вземе решение. Защото по старите данни за януари загубите трябваше да бъдат 90 милиона ", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Само преди няколко дни пък стана ясно, че единствено за месец ноември сметката за ток на Столичния метрополитен е 3 500 000 лв., а обезщетенията са 665 000 лв.. По думите на сумата е извънредно незадоволителна.

„ Ситуацията с градския превоз остава тревожна. На фона на намалените лични доходи поради спада в транспорта на пасажери поради пандемията, разликата е към 50 милиона по-малко доходи. Към това като прибавим тези големи спомагателни разноски за електрическа енергия, обстановката остава доста тревожна “, разяснява тя.

Повишаването на цената на природния газ също ще се отрази отрицателно на общинските сдружения.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР