Столичният кмет Йорданка Фандъкова поздрави кметовете и общинските съветници с

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова поздрави кметовете и общинските съветници с
Коментари Харесай

Стикер ще определя кои коли замърсяват и дали се спират от движение при мръсен въздух

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поздрави кметовете и общинските съветници с избирането им на форума в София на Националното съдружие на общините в Република България /НСОРБ/.

Тя откри конференцията с зов, че всички кметове носят " голяма отговорност, тъй като са изправени пред доста тежки провокации ".

" Към нас се обръщат всички за всичко, о т нас хората чакат да решим всичките им проблеми, даже когато излизат надалеч отвън нашите пълномощия. Но ние сме длъжни да ги чуем, ние сме длъжни да сложим проблемите, които не зависят от нас, пред институциите, от които зависят, да влезем в разговор и да потърсим решения ", съобщи Фандъкова.
 Целта на плана на ГЕРБ за мръсния въздух не била да вкарва хората в пандиза
Целта на плана на ГЕРБ за мръсния въздух не била да вкарва хората в пандиза

Драконовските ограничения не се харесват на всички, само че би трябвало да се ползват, уверен Ненков

Тя уточни, че пред всички стоят незабавни задания, измежду които отбраната на бюджетите.

В тази връзка тя заприказва за проблемите на София: " Една от най-приоритетните ни задания е възстановяване на качеството на въздуха , с цел да можем да отговорим на упованията на хората и да опазим тяхното здраве. Затова през вчерашния ден се обърнах към народните представители с предложение за инкриминиране на горенето на боклуци. Надявам се да получа както тяхната, по този начин и вашата поддръжка ", уточни кметът на София.

Фандъкова заяви, че по нейно предложение Министерство на околната среда и водите е почнало работа по въвеждане на стандартите за дърва и въглищ а, а Министерството на превоза сега създава стикерите, които ще се дават при годишните механически прегледи.

Столичният кмет изясни какво ще съставлява новият тип стикер за колите - ще съдържа информация за действителното положение на очистващата система на всеки автомобил , да вземем за пример коли, които имат изрядно работеща газова уредба, ще получават по-висок клас от такива, които имат по-висок евростандарт, само че нямат системи за ликвидиране.
 Асоциацията за преработване приветства концепцията на ГЕРБ за мръсния въздух
Асоциацията за преработване приветства концепцията на ГЕРБ за мръсния въздух

С по-строгите наказания щяло да се прекрати противозаконното горене на боклуци

Благодарение на тези стикери ще се стопират от придвижване най-замърсяващите коли.

Фандъкова напомни и предложенията на Столичната община за смяна на Закона за устройства на територията, по които има съществени диспути.

То е за унищожаване на опцията за строителство на здания с понижено разстояние сред тях. Общината е предложила пакет от ограничения с последна цел увеличение на отстоянието сред здания в жилищните квартали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР