Столичният кмет Йорданка Фандъкова и генералният директор на световноизвестното архитектурно

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова и генералният директор на световноизвестното архитектурно
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова и генералният директор на архитектурно бюро „Вилмот“ посетиха изграждащия се в момента линеен парк по продължение на бул. „Македония“

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и генералният шеф на световноизвестното архитектурно бюро Борина Андрю посетиха изграждащия се сега линеен парк по продължение на бул. „ Македония “.

Архитектурно бюро „ Вилмот “ е създател на идейния план за облагородяване на пространството около трамвайния път сред пл. „ Македония “ и пл. „Руски паметник“ и превръщането му в линеен парк.

„ Винаги е хубаво, когато виждаш по какъв начин се осъществят концепциите и по какъв начин те претворяват обособени градски пространства. За мен най-важното в този план е да върнем пешеходците, децата, младежите, влюбените на това красиво място. С трансформацията на пространството в линеен парк, която се случва сега, тази цел, сигурна съм, че ще бъде изпълнена “. Това разяснява след визитата на строителния обект Борина Андрю.

Към момента по-голямата част от строително-ремонтните действия, свързани с построяването на новия линейния парк, са осъществени. Изцяло са сменени трамвайните релси с нови и са направени проби на контактната мрежа и релсовия път. Пространството към релсите е затревено. Изградени са нови пешеходни алеи и велоалея, както и кътовете за отдих. Монтирани са спирковите навеси и е изпълнена хоризонтална маркировка. Цялата растителност в парка към този момент е засадена, включително над 180 дървета, 13 000 шубраци и повече от 5000 цветя, като за поддръжката ѝ е построена напълно нова поливна система. Монтирана е и по-голямата част от парковата мебел, включително пейки, кошчета и алейни осветителни тела.

В края на предходната седмица Столична община получи позволение от НИНКН за осъществяване на строително-ремонтни действия за площта от 650 кв. м, която е ситуирана в края на линейния парк и е монумент на културата, попадайки в обсега на „Руски паметник“. Същите ще бъдат финансирани от общинския бюджет. С създаване и на тази последна част от линейния парк ще бъде приключен цялостният план за промяна на градското пространство сред пл. „ Македония “ и „Руски паметник“.

Изграждането на новия линеен парк с изключение на площта, монумент на културата, и част от „Руски паметник“, се осъществя от Столична община по план „ Интегриран столичен градски превоз – фаза II “, с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР