Столичният кмет дари цялата си декемврийска заплата за благотрорителност, а

...
Столичният кмет дари цялата си декемврийска заплата за благотрорителност, а
Коментари Харесай

Столичният кмет дари цялата си декемврийска заплата за благотрорителност

Столичният кмет подари цялата си декемврийска заплата за благотрорителност, а точно - 3098,96 лв.. Дарих 1597,96. лева на Асоциация " Детско сърце " и 1500 лева на Асоциация " Муковисцидоза " България. И резервирах алегорично 1 лев. Това заяви във фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

 Асоциация " Детско сърце " сплотява родители, детски кардиолози, психолози, адвокати и всички, които дават своята безкористна помощ и поддържат деца и младежи със сърдечни болести. На близо 500 деца на година се откриват сърдечни проблеми, а най-малко 250 се нуждаят от интервенция през първата година от живота им. Имаме 20 000 пораснали деца и младежи с вродена сърдечна малформация, написа още той.

Втората идея е тази на Асоциация " Муковисцидоза " България, които с дарението ще могат да обезпечат специфичните инхалатори, които употребяват техните пациенти. Евтината им версия коства 500 лева и е с 5 години гаранция. В момента има акция за събирането на 25 000 лева за 50 инахлатора, които са безспорна нужда за пациентите с изключение на нужните им лекарства. В България има към 300 пациенти регистрирани с муковисцидоза - най-често срещаното генетично рядко заболяване, което нормално се демонстрира в ранна детска възраст и визира белите дробове и стомашно-чревната система, изяснява кметът.

" Надявам се, че споделяйки всички тези ориси и дела, ще съумея да стимулирам и други да създадат своето малко положително дело. Разбирам всички, които ще кажат, че това не е систематичното решение и съм подготвен да се съглася. Осъзнавам, че е отговорност на нас - управниците, да създадем по този начин, че всички нуждаещи се да не би трябвало да търсят помощ по този метод. Доколкото можем ние ще се постараем всичко, което зависи от нас в Столичната община да бъде направено и подобрявано. Това ще отнеме време, което всички тези хора нямат, по тази причина ще продължа да подарявам всеки месец своята заплата по този начин, както дадох обещание. И ще давам естрада на идеите и апелите за помощ, с цел да може повече хора да се включват в тези благородни начинания ", написа още той, съобщи през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР