Столичният бул. Витоша заема 51-во място в класацията за най-скъпи

...
Столичният бул. Витоша заема 51-во място в класацията за най-скъпи
Коментари Харесай

Столичният бул. Витоша на 51-во място сред най-скъпите търговски улици в Европа

Столичният бул. „ Витоша ” заема 51-во място в класацията за най-скъпи търговски улици в Европа, сочат данни от обичайното изследване Main Streets across the World на консултантската компания Cushman & Wakefield, представлявана от Forton в България. Годината се характеризира с продължаващо възобновяване на наемните равнища в сегмента след пандемичния спад, като главната комерсиална улица в българската столица регистрира лек растеж от 4% на годишна база, сочи анализът на данните от изследването. Така междинният месечен наем все още е 54 евро/кв.м спрямо равнищата от 56 евро/кв.м през 2019 година И тази година бул. „ Витоша ” резервира постоянна позиция макар отчетливия тренд на смяна в профила на наемателите, демонстрират резултатите от изследването.

“Лекият растеж е натурален резултат от икономическите промени през годината, само че вървим към постигане на пиковите стойности на наемните равнища на комерсиалните площи в София от 2019 година “, разяснява Явор Костов, ръководещ сътрудник в Cushman & Wakefield Forton.
Бул. " Витоша " притегля нови наематели 
“Като основна за столицата локация бул. Витоша продължава да се развива и да притегля нови наематели. Интересът продължава да е главно от страна на заведения за хранене и заведения – наклонност, която следим от няколко години насам. По редица аргументи стилните марки и другите търговци се насочват основно към моловете и ритейл парковете “, добави Георги Муховски, зам.-мениджър Търговски площи в Cushman&Wakefield Forton.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР