Столични фирми ще могат да плащат такса смет за 2018

...
Столични фирми ще могат да плащат такса смет за 2018
Коментари Харесай

Столични фирми ще плащат за реално изхвърлените отпадъци


Столични компании ще могат да заплащат такса " боклук " за 2018 година съгласно действителни размер на изхвърлените боклуци. За задачата те би трябвало да подадат заявления, като крайният период за това е 30 ноември, оповестиха от Столична община. В тях би трябвало да бъде записан броят на контейнерите за боклук, които ще употребяват през идната година.

Подобна опция софийското кметство дава опция за поредна година. За да се възползват от нея, компаниите могат да действат по следните два метода:

1. Да подадат декларация по член 23 от Наредбата за локалните такси, в която компаниите декларират количествата боклуци /съответно - брой съдове и периодичност на извозване/, въз основата на което ще им бъде избран размерът на такса битова боклук за 2018 година

2. Предприятията могат и директно да се договорят с компании, извършващи услугата по сметосъбиране и сметоизвозване. В подобен случай също до 30 ноември 2017 година би трябвало да се подаде молба за допускане на директно договаряне по член 24 от същата Наредба за локалните такси.

Фирмите, които до края на този месец не са подали нито един от двата документа в Столична община, през 2018 година ще заплащат такса битови боклуци, избрана напълно на база отчетната стойност на недвижимия парцел за нежилищни потребности.

От Столична община чакат към 4500 компании да подадат заявления за даване на избран брой контейнери за битови боклуци, а други 2300 предприятия да предпочетат непосредствено договаряне с компании за сметоизвозване. Образци на заявления за брой контейнери и молби за допускане на директно договаряне могат да се изтеглят от уеб страницата на Столична община https://www.sofia.bg/sample-documents. Документите се подават в Дирекция " Икономика и комерсиална активност " към Столична община на ул. " Оборище " №44.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР