Столичната улица „Граф Игнатиев“ осъмна с ограждения. На нея вече

...
Столичната улица „Граф Игнатиев“ осъмна с ограждения. На нея вече
Коментари Харесай

Заградиха „Графа“ - ремонтът започна


Столичната улица „ Граф Игнатиев “ осъмна с ограждения. На нея към този момент могат дда се видят служащи и техника поради ремонта, разгласен неотдавна от кмета на София Йорданка Фандъкова.

На 7 май стартира цялостната реорганизация на столичната улица „ Граф Игнатиев “, съобщи БГНЕС. Той ще се осъществя на три стадия и ще продължи 10 месеца, като през целия интервал в сектора няма да се движат трамваи и коли, твърди Фандъкова. Тя изясни, че ремонтът включва замяна на канализацията, настилките, релсите на трамвая, които след реконструкцията ще станат по-тихи. Ще бъде построено и ново осветяване.

Столичният кмет преди дни разгласи също, че зеленчуковият пазар при църквата „ Св. Седмочисленици “ ще бъде отстранен, а настилката в градинката към църквата ще бъде сменена. Книжният пазар на пл. „ Славейков “ ще се завърне с нова визия на оборудванията и ще се обособи като културно пространство. Всъщност от 1 май книжният пазар от пл. „ Славейков “ е изместен в градинката против хотел „ Рила “.

Днес на улицата към този момент навлезе тежка техника, сложени са огради. Ремонтът провокира интерес измежду минаващите и хората от региона. От общината към този момент оповестиха, че по контракт са заложени съществени неустойки и наказания във връзка с периодите и качеството. „ Гаранцията е 8 години. Тя е над 600 000 лв., която строителят би трябвало да внесе в общината. 300 хиляди лв. от тях ще останат блокирани в общината до приключването на гаранционния период. При неспазен период от страна на строителя той ще дължи наказателна клауза в размер на близо 240 000 лв. дневно за забавяне, при констатиране на некачествено осъществяване ще дължи 5% от цената на целия план или това са към 1 200 000 лв.. А при отвод да в профил появил се недостатък, строителят ще дължи направените разноски по премахване на дефектите в троен размер “.

За времето на ремонта трамваите по ул. „ Граф Игнатиев “ ще бъдат спрени и ще бъде разкрита краткотрайна автобусна линия, която ще се движи по ул. „ Гурко “. Предвижда се краткотрайна организация на градския превоз: трамвайна линия № 18 се закрива; трамвайна линия № 4 ще бъде с повишен брой мотриси; трамвайна линия № 10 се сплотява с трамвайна линия № 12 под № 10. Въвежда се краткотрайна автобусна линия № ТМ 10.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР