Столичната община въвежда нови мерки за ограничаване на разпространението на

...
Столичната община въвежда нови мерки за ограничаване на разпространението на
Коментари Харесай

Затварят училищата в София за седмица от понеделник

Столичната община вкарва нови ограничения за ограничение на разпространяването на ковид. Това стана ясно след съвещание на Оперативния щаб на Столичната община във връзка със обстановката в София и завишаване на ограниченията за ограничение разпространяването на COVID-19.

Кметицата Йорданка Фандъкова също взела интензивно присъединяване при разискването на решението за изключително състояние в страната късно нощес в Министерския съвет. Тя поддържа всички допустимо най-строги ограничения, които биха разрешили оптималното ограничение на вируса.

" Всички браншове са включени, тъй като никой не е застрахован и е доста значима отговорността на всеки един човек, тъй като от държанието на всеки един човек зависи здравето на всички нас ", сподели кметицата.

Мерките, на които са се спрели от Опративният щаб на Столичната община по отношение на сериозната обстановка с ковид, са:

1. Затваряне на учебните заведения на територията на общината за период от една седмица, считано от понеделник. Обучение може да се организира онлайн, по отношение на опциите. Над 90% от учениците в София разполагат с техническа опция - таблети, компютри и телефони, с които могат да се включват, сподели Фандъкова.

2. Затваряне на обществени места, измежду които театри, кина, галерии, концертни зали, всевъзможен тип клубове, затваряне клубовете на пенсионера. Следствен отдел към окръжна прокуратура се е обърнала и към БЧК, тъй като те са хората, които ще оказват помощ да се тествани и лицензирани;

3. Затваряне на всички периодически и краткотрайни пазари;

4. Максимално потребление на опциите за отдалечена или онлайн работа на чиновници. По никакъв метод обаче това не би трябвало да пречи на институцията на администрацията;

5. Осигуряване и образуване на разяснителна акция и стерилизация тук-там, където се събират повече хора;

6. Отваряне на специфична страница на уеб страницата на Следствен отдел към окръжна прокуратура с настрана лого и място, където всички хора да се осведомят от благонадежден източник;

7. Да се постановат санцкии и надзор върху хора, които са в домашна карантина, като Фандъкова предизвести, че контролът е извънредно значим. " Да кажем на жителите още веднъж, че това е извънредно значимо - дисциплината и напътствията на лекарите ", прикани кметицата и уточни, че за детските градини е значимо да се резервира режима " единствено по потребност ".

8. Осигуряване на здравната грижа в града;

9. Продължават ограниченията за стерилизация на градския превоз и грижата за водачите;

10. Временно прекъсване на нощния транспорт;

11. Задължително ограничение на командировките.

Мерките, които Следствен отдел към окръжна прокуратура подхваща, ще бъдат с избран период от 7 дни, като всички те могат да бъдат автоматизирано променяни, периодите да бъдат удължавани или скъсявани. Всички ограничения са целесъобразни, ограничаващи и възбранителни.

Столичната районна здравна ревизия минава на 24-часов режим на работа.

Хората ще получат гаранциите за своята отбрана, стимулиране и действие на Втора градска болница.

" Аз имам вяра на лекарите и сестрите от Втора градска болница ", акцентира Фандъкова и съобщи, че всички ние разчитаме на лекарите, сестрите и медицинския личен състав. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР