Столичната община ще прекрати договорите си със строителните фирми Пътища

...
Столичната община ще прекрати договорите си със строителните фирми Пътища
Коментари Харесай

Столичната община ще прекрати договорите на две фирми заради некачествени ремонти

Столичната община ще приключи договорите си със строителните компании " Пътища и уреди " ЕАД и " ПСТ груп " ЕАД поради некачествено осъществяване на поправки и поддръжка на уличната мрежа. От пресцентъра на общината оповестяват, че решението е на кмета на София Йорданка Фандъкова.

В началото на предходната седмица Фандъкова заяви, че ще скапе няколко контракта за улични поправки. " Както сключваме контракти, по този начин можем и да развалямe ", сподели тогава кметът.

Два от договорите са на " Пътища и уреди ". Единият е на стойност 8 млн. лв. и е по социална поръчка за поправки на сектори от булевардите " Шипченски проход ", " Асен Йорданов " и " Искърско шосе ". Ремонтите на първите два булеварда се извършват от лятото на тази година, като некачественото осъществяване на " Шипченски проход " е повода за прекратяването на договорите с компанията, споделиха през днешния ден от общината пред " Дневник ".

От пресцентъра на Столичната община обясниха, че до момента " Пътища и уреди " е изпълнила действия за 2.5 млн. лв., само че се чака към 500 хиляди лв. от разноските да не бъдат приети от общината. Компанията преасфалтира сега секторите от булевардите " Шипченски проход " и " Асен Йорданов " за своя сметка, защото положената в началото настилка не е отговаряла на условията. След завършването на обекта ще бъде преценено каква част от направените разноски ще бъдат платени.

Реконструкцията на " Искърско шосе " бе планувана за следващата година и прогнозната й стойност бе за към 5 млн. лв.. От Столичната община ще разгласят нова социална поръчка за избор на нов реализатор на ремонта на бул. " Искърско шосе ".

Второто прекъснато съглашение с " Пътища и уреди " е за поддръжка на улиците в регионите " Оборище ", " Сердика ", " Подуяне " и " Нови Искър ". От пресцентъра на общината споделиха за " Дневник ", че компанията е получавала по 90 хиляди лв. месечно по този рамков контракт.

Договорът, който ще бъде преустановен, с " ПСТ Груп " също е за поддръжка на улиците, само че в кварталите " Банкя ", " Овча купел ", " Красно село ", " Красна поляна " и " Горна баня " и също е за 90 хиляди лв. месечно. Причината кметът на София да изиска преустановяване на контракта още веднъж е некачествено осъществяване.

Двата контракта са били със период доникъде на 2019 година Сега и за тях ще се търсят нови реализатори с публични поръчки. Дотогава ремонтите ще бъдат поети от общинското сдружение " Софинвест ".

" Дневник " не съумя да се свърже с представители на " Пътища и уреди " и " ПСТ груп " за коментар. По-късно от " ПСТ груп " в известие до медиите показват, че в тази ситуация става дума или за неточна информация, или за позволена неточност. Допълва се, че компанията досега съзнателно извършва предоставените задачи по настоящ ремонт. " През годините сме построили име на благонадежден сътрудник, който съзнателно извършва отговорностите си и не позволява взаимни отстъпки с качеството на осъществените строителни работи ", написа в известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР