Столичната община ще обжалва на всички инстанции решението на съда,

...
Столичната община ще обжалва на всички инстанции решението на съда,
Коментари Харесай

Тодор Чобанов даде директор на столична градина на прокурор

Столичната община ще апелира на всички инстанции решението на съда, с което върна на работа уволнената директорка на 164-та детска градина " Зорница " в кв. " Горна баня " в София Мариана Иванова. Това сподели в отговор на БГНЕС зам.-кметът по обучение и просвета в Столичната община доцент Тодор Чобанов.
Причина за решението на съда стана фактът, че Иванова е имала заболяване и по отстраняването ѝ е трябвало да се произнесе Инспекцията по труда, а от общината не са поискали позволение от институцията, съобщи БГНЕС.
„ Директорът е даден на прокурор и следва наказателната фаза на едно произвеждане, обвързвано с доста съществени длъжностни присвоявания и други действия. Става дума за доста хиляди лв.. Това, че се е появил някакъв ТЕЛК не трансформира нашата увереност, че там са установени съществени основни нарушавания, злоупотреби и действия, които са от кръга на подготвеност на прокуратурата на Р България “, съобщи Чобанов.
Припомняме, че Мариана Иванова беше дисциплинарно уволнена в края на 2017 година със заповед на кмета Йорданка Фандъкова поради избухнал скандал с нерегламентиран банкет на деца в детската градина. Директорът на отдел „ Образование “ в общината Мария Минчева тогава разгласи, че главният претекст за уволнението ѝ са финансови нарушавания, както и че отвън разпоредбите без медицински документи в градина " Зорница " са били признати 24 деца. След уволнението си обаче Мариана Иванова се оплака, че същинската причина за отстраняването ѝ е, че отхвърля да приема деца под напън от началници от Столичната община. Пред малките екрани тя сподели есемеси с имена на деца, които е трябвало да бъдат признати по втория метод. Директорката бе безапелационна, че на сходен напън са подложени шефовете на всички общински градини в София. Тя съобщи, че е чувала, че родители са плащали по 3000 до 5000 лева на по-високо равнище, с цел да бъдат признати децата им в градина, само че призна, че няма доказателства за това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР