Столичната община полага целенасочени и постоянни усилия за постепенното подобряване

...
Столичната община полага целенасочени и постоянни усилия за постепенното подобряване
Коментари Харесай

Осигуряването на достъпна градска среда е един от приоритетите на Столична община

Столичната община поставя целенасочени и непрекъснати старания за последователното възстановяване на достъпността на градската среда. От няколко години столицата има своя Стратегия за налична градска среда, която е израз на волята на общинските управляващи да продължат работата си в тази посока. Усилията са ориентирани към последователно възстановяване опциите за достъп на хора със усложнения в напредването. Според пълномощията на локалните управляващи, Стратегията е фокусирана върху постройките общинска благосъстоятелност, публичният градски превоз и достъпността до информацията за общински действия и услуги.
От 2018 година до момента, всяка година с решение на Столичния общински съвет се приема План за деяние към тактиката, откакто се одобри сборния бюджет на общината. Планът обгръща освен плануваните за съответната година ограничения и обекти, само че и източниците на финансиране. На идното съвещание на СОС на следващия ден, общинските съветници ще гласоподават проекта, който обгръща съответни планове и обекти в другите сфери на публичния живот.
 Пилотен план за съвременно и елементарно обслужване на глухите хора разискват в Столичната община Пилотен план за съвременно и елементарно обслужване на глухите хора разискват в Столичната община
Пилотен план за бързо, елементарно и несъмнено административно обслужване разискват в Столична община и СОС с представители на глухата общественост...
На национално равнище от месец март 2021 година влезе в действие нова Наредба за установяване на условията за досегаемост и повсеместен дизайн на детайлите на наличната среда в урбанизираната територия и на постройките и оборудванията. С нея се дефинират разпоредбите, нормите и минималните стандарти за досегаемост и повсеместен дизайн. Изискванията на наредбата следва да се ползват както на стадий планиране, по този начин и на стадий осъществяване, за обезпечаване на налична архитектурна среда за цялото население.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР