Столичната община отваря нов пункт за ваксинация в метрото от

...
Столичната община отваря нов пункт за ваксинация в метрото от
Коментари Харесай

Нов пункт за ваксинация в столичното метро отвори врати

Столичната община отваря нов пункт за имунизация в метрото от през днешния ден. Той се намира на връзката сред метростанция „ СУ " Св. Климент Охридски " и Орлов мост. Входовете към пункта са откъм " Княжеската градина ", откъм Орлов мост през травалатора (подвижната пътека) към Университета, както и през самата станция " Софийски университет ". Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Изнесеният кабинет ще работи всеки работен ден от 14:00 до 19:00 ч. При огромен интерес, работното време може да обхване и утринните часове на деня. В пункта медицински екип от ДКЦ № 11 ще ваксинира искащите жители с всички, позволени от Европейски Съюз ваксини.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше оголен при започване на септември, се намира в метростанция " НДК " откъм бул. " Патриарх Евтимий ". Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък – от 8:00 до 13:00 ч, а вторник и четвъртък – от 13:00 до 19:00 ч. В него дневно се ваксинират сред 30 и 70 души.

Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по самодейност на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова, с цел да се даде опция на повече столичани да се ваксинират. Ваксините се обезпечават от Столичната РЗИ, а организацията се прави от екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ и дирекция „ Здравеопазване “ на Столичната община. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР