Столичната община обмисля да въведе за ресторантите и кафетата в

...
Столичната община обмисля да въведе за ресторантите и кафетата в
Коментари Харесай

Фандъкова: Обмисляме краен час за ресторантите и кафенетата

Столичната община обмисля да вкара за заведенията за хранене и кафетата в града , това съобщи кметът на Йорданка Фандъкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Мярката ще бъде разисквана на съвещанието на спешния щаб през днешния ден.„ Ще разясняваме вид, при който да може да се вкара краен час на работа на всички заведения. Не вечерен час за града, а краен час за работа на заведенията. За всички заведения, един час, който да е допустим, тъй че да могат заведенията за хранене да работят, да работят заведенията, които могат да обезпечат нужната отдалеченост, знаете метър и петдесет сред столовете, надлежно 3 кв. м на човек. Това са значими, доста значими ограничения “, уточни Фандъкова.
 Гимназии и университети минават на онлайн образование, затварят нощни клубове и нощни заведения Гимназии и университети минават на онлайн образование, затварят нощни клубове и нощни заведения
Преустановяват се присъствените образователни занятия за учениците от гимназиален стадий на обучение в цялата страна. Това излиза наяве от нова...
След това мярката ще бъде разисквана и с браншовите организации. „ Надявам се да намерим схващане, още повече те самите ни се обаждат и са обезпокоени от обстоятелството, че има извършители и някак си не е заслужено по отношение на тези, които съблюдават разпоредбите. Целта в края на краищата е да запазим работата на заведенията за хранене при спазването на ограниченията, заведенията за хранене и несъмнено останалите заведения, в които могат да бъдат спазвани ограничения. Така че през днешния ден следва да обсъдим тази мярка и несъмнено да забележим от кой момент би било рационално да бъде въведена “, съобщи тя.
За разлика от кафетата и заведенията за хранене, нямат право да работят съгласно в този момент настоящата заповед. Някои обаче са нарушили тази наредба на здравния министър и нощес Столична дирекция на вътрешните работи е разкрила няколко отворени за клиенти в Студентски град. Управителите на тези нощни заведения ще бъдат глобени, разгласи още кметът.
Йорданка Фандъкова акцентира, че все още не счита, че други ограничения са нужни .
„ Отново ще кажа, че за мен работата на и на с дребните възпитаници там, където няма сензитивно покачване на броя на инфектираните, e значима поради децата, поради тяхното обучение . Така че, уповавам се, с тези ограничения, които от през вчерашния ден бяха въведени да има резултат и да има едно задържане, с цел да може нашите медици да съумеят да ни лекуват “, сподели тя.
 Дончо Барбалов: Следим учебните заведения като допустима последваща стъпка в София Дончо Барбалов: Следим учебните заведения като допустима последваща стъпка в София
Основната причина за затваряне на нощните заведения е това, че София попадна в по този начин нар. " алена зона ". Ако излезем от нея, може да го...
София град е в " алената зона " за COVID-19 . Столицата продължава да държи състезание по новозаразени с ковид тази седмица. За последните два дни са регистрирани рекордни по над 1000 нови случая. За последните 24 те са. В същото време лечебните заведения на територията на столицата изнемогват, откриват нови кревати, само че не доближава - огромна част от медицинските служащи са и инфектирани. Търсят се доброволци в няколко водещи в лекуването на ковид лечебници - като, и., където проработи Координационен център в София, също е на лимита на опциите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР