Столичната община не предвижда увеличение на цената на билета за

...
Столичната община не предвижда увеличение на цената на билета за
Коментари Харесай

Цената на билета за градския транспорт в София няма да се вдига, обеща Фандъкова

Столичната община не планува нарастване на цената на билета за градския превоз. Кметът Йорданка Фандъкова опроверга информацията, че картата за еднократно пътешестване ще нарастне от 1.60 лева на 2.40 лв.. "На този стадий не го разясняваме. Няма и нужда от това ", увери Фандъкова.

Попитана дали част от третия лъч на метрото ще бъде пуснат в точния момент, защото неотдавна стана ясно, че може би ще има закъснение поради високите равнища на подпочвени води в метростанциите, градоначалникът съобщи, че към този миг няма забавяния по подписаните контракти.

"При пет от станциите строителните действия завършиха. В момента текат тестванията на влаковете. Имам информация от шефа на „ Метрополитен “, че след седмица приключват строителните действия и на останалите станции. Тестовете на влаковете ще продължат и там ", съобщи кметът.

Фандъкова обаче по този начин и не удостовери дали станциите на "Попа " и "Красно село " ще бъдат пуснати надлежно до края на годината и през февруари.

От петък потегля първият от 13-те нови трамвая, закупени от общината за 3.3 млн. лева всеки.

Именно високата цена на екологичните возила пречи на общината да обнови трамвайния превоз в града с темповете, които желаят, само че все пак огромна част от него към този момент е актуализирана, уточни кметът Йорданка Фандъкова и добави, че сега в града ни се движат 25 трамвая PESA като част от тях обслужват пасажерите по линии 1 и 7.

"Продължаваме с модернизацията на наземния превоз, дружно със строителството на метрото. В момента тече процедура за закупуването на още 25 нови трамвая. Три компании са подали документи. Процедурата се прави от Столичния Електротранспорт, а средствата са обезпечени от Оперативна стратегия „ Околна среда “, заключи кметът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР