Столичната община е възложител на ремонта на участък от бул.

...
Столичната община е възложител на ремонта на участък от бул.
Коментари Харесай

АПИ: Столична община е виновна за некачествен ремонт на бул. Европа“

Столичната община е възложител на ремонта на сектор от бул. " Европа ", от който се оплаква кмет. Това излиза наяве от позиция на Пътната организация.

Става въпрос за сектора от бул. " Европа " при кръстовището с ул. " Банско шосе " (път III-802)., чийто ремонт е изпълнен по възлагане на Следствен отдел към окръжна прокуратура през юни тази година.

АПИ отбелязва, че отсечката е един от обектите от републиканската пътна мрежа с обща дължина 54,984 км, които се намират на територията на София. За тях на 5 май е подписан спогодителен протокол сред Агенция " Пътна инфраструктура " и Столичната община за взаимно финансиране на поддържането, в това число зимното поддържане на платната за придвижване.

Съгласно него АПИ взе участие дялово във финансирането с общо 496 891 лева, а общинската администрация провежда и финансира дейностите по поддръжката на републиканските пътища в рамките на града до цялостния им размер.

В споразумителния протокол категорично се показва, че организирането, възлагането и контрола на дейностите по поддържането, в това число зимно поддържане на републиканските пътища в рамките на града, се прави от Следствен отдел към окръжна прокуратура, написа news.bg.

Постановено е, че дейностите по поддържането би трябвало да се правят по този начин, че да обезпечат безвредни условия за придвижване

на моторните транспортни средства, равностойни на тези отвън чертите на обитаемото място и равнището на зимно поддържане през есенно-зимния сезон.

Позицията на АПИ идва, откакто преди дни в медийни изявления и обществените мрежи досегашния кмет на столичния регион " Люлин " и претендент за нов мандат инж. Милко Младенов съобщи, че в сектора е зародила грапавина след фалшив ремонт, осъществен преди два месеца от Министерство на регионалното развитие.

Въз основа на подписаното съглашение обаче ремонтни действия по трасето са изпълнени не от Пътната организация, а от Столичната община. Също неин ангажимент е да в профил зародилата грапавина в сектора и да го приведе в положение, което не заплашва сигурността на участниците в придвижването по него, акцентират от АПИ.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР