Столичната община е готова с проекта за устройствен план за

...
Столичната община е готова с проекта за устройствен план за
Коментари Харесай

Готов е планът на първата част от Зеления ринг в София

Столичната община е подготвена с плана за организационен проект за първата част от Зеления кръг. Тя ще свърже регионите " Слатина "  и " Изгрев "  по трасето на някогашната жп линия при гара " Пионер ". Плановете са там да се построи 3,1 км велоалея, пешеходна зона и линеен парк. Проектът показаха през днешния ден столичният кмет Йорданка Фандъкова и основният проектант на София Здравко Здравков.

" Това е един от значимите за града планове, за чието осъществяване поех ангажимент пред софиянци. Целта е София да се развива като още по-зелен град и да подобряваме качеството на въздуха. Става дума за парцел от 60 дка, който е благосъстоятелност на НКЖИ. Условието да ни бъде възложен от транспортното министерство е да има признат организационен проект. Предвиждаме да изградим нов линеен парк, велоалея и пешеходна зона. Така в едно напълно зелено пространство ще предоставим на софиянци опция за напредване, с цел да понижим трафика в града ”, изясни Фандъкова. 

Проектът предстои на публични съвещания и се чака да влезе за разискване в Столичния общински съвет след към 2 седмици. Намеренията на общината са да завърши всички процедури до края на годината, с цел да може през 2021 година да започва построяването на първата част от зеления кръг. Очаква се в бъдеще зеленият кръг да обезпечава връзка на няколко квартала с най-големите паркове в столицата - Южния парк и Борисовата градина. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР