Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз връчи първите си

...
Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз връчи първите си
Коментари Харесай

Столичната лекарска колегия връчи първите си годишни награди за "Лекар на годината"

Столичната лекарска гилдия на Българския лекарски съюз връчи първите си годишни награди за " Лекар на годината " в четвъртък вечер. На формалната гала във Военния клуб участваха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, нейният заместител Явор Нотев, ръководителят на здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова и зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков и заместник-кметът на София Дончо Барбалов.

Наградите " Лекар на годината " бяха разпределени в 9 категории, в две от които бяха отличени представители на общинските структури. Наградата за " Мениджмънт на финансовите запаси "   получи изпълнителният шеф на общинската Първа МБАЛ проф. доктор Цветомир Димитров.  За " Активен принос в работата на общинското опазване на здравето "   беше отличен доктор Веселин Милев, ръководител на Постоянната комисия по опазване на здравето и обществена политика в Столичния общински съвет.

Голямата премия " Лекар на 2018 година " беше връчена на доктор Цвятко Георгиев – завеждащ отделението по хирургия към детската клиника на " Пирогов ".

В столичната лекарска гилдия членуват към 10 000 медици. Това е най-голямата лекарска организация в страната. " Пациенти от цялата страна избират да се лекуват точно в София поради високия професионализъм на експертите в столицата " – коментира ръководителят на Столичната гилдия на БЛС доктор Асен Меджидиев.

Наградите " Лекар на годината " на Столичната лекарска гилдия ще се връчват всяка година в навечерието на деня на Св. Иван Рилски Чудотворец – 19 октомври, който е и професионален празник на българските медици.

За първи път у нас връчиха премията „ Лекар на годината ” към Столичната гилдия на Българския лекарски съюз. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР