Столична община започва разговори със служебното правителство и с партиите,

...
Столична община започва разговори със служебното правителство и с партиите,
Коментари Харесай

София се изхвърли с идея да компенсира всяко дете без градина с 650 лв. на месец

Столична община стартира диалози със служебното държавно управление и с партиите, които се борят за 46-ото Народно заседание за сензитивно нарастване на обезщетенията за деца, останали без детска градина и ясла и за внезапно занижаване на критериите за приемането им от родителите.

Новоназначеният зам.-кмет по образованието Мирослав Боршош разгласи, че задачата е обезпечаване на отплата от 650 лв. на месец за родител. Действията на общината идват след серия от митинги на недоволни родители с искане на оставката на кмета Йорданка Фандъкова, откакто на първо класиране над 10 000 деца останаха без градина. Само няколко часа по-късно обаче министърът на образованието проф. Николай Денков отвърна, че Столична община абдикира от задължението си за обезпечаване тук-там в детските градини, прехвърляйки казуса към други институции.

Осигуряването на средствата занапред следва

" Много бих желал да формираме този пакет от 650 лв. тази година. Той да стигне за всеки, който не е в общинска детска градина още до края на годината ", разгласи Боршош пред bTV. Той подчертава, че стартира договаряния за формата на обезпечаване на средствата със служебното държавно управление и с партиите, които се борят за Народното събрание посредством изборите на 11 юли и с техните представители в Столичния общински съвет.

Отворен остава въпросът по какъв начин ще се обезпечат средствата. За момента сигурни са единствено 291 лв., които бяха утвърдени в края на кабинета " Борисов ". От думите на Боршош стана ясно, че за по-голямата сума средства ще би трябвало да обезпечи и Столична община, като разходът ще ѝ излезе 35 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР