Столична община въз основа на извършена от нея експертна оценка

...
Столична община въз основа на извършена от нея експертна оценка
Коментари Харесай

Витоша ски ще обжалва заповедта за ремонт на стария лифт до Копитото

Столична община въз основа на осъществена от нея експертна оценка стигна до нашия извод - Кабинкова въжена линия „ Княжево - Копитото “ не може да бъде ремонтирана, с цел да проработи. Тя би трябвало да бъде построена още веднъж с нови лифтови станции, нови фундаменти и нови стълбове. Това за следващ път потвърждава нашата теза, че не може да върнем към живот морално остарели и амортизирани уреди, тъй като първо те няма да бъдат безвредни за хората и второ никой не желае да употребява архаична техника, оповестяват в позиция, изпратена до медиите, от „ Витоша ски “ АД.

Ние не веднъж заявяваме нашата подготвеност да стартираме незабавно подмяната на остарелите уреди, стига да имаме законовата опция за това. На всички към този момент е ясно, че настоящият Закон за горите основава тази неспособност. Призоваваме кмета на Столична община госпожа Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет ясно и тъкмо да формулираме законовите спънки и взаимно да молим към законодателната власт за незабавни промени, с цел да можем да имаме елементарен, съвременен и безвреден транспортен достъп до най-обичаната от столичани планина Витоша. Тезата, че ние можем, само че не желаеме да правим подмяната на оборудванията, е несъстоятелна.

За следващ път е издадена заповед за ремонт на остарялото оборудване - въжен превоз „ Княжево - Копитото “, която е противозаконна и ние ще я апелираме пред българския съд. Това го вършим не от пристрастеност към правосъдни разногласия, а с ясното схващане, че законите са над всичко. Надяваме се здравият разсъдък да надделее и всички да се обединим за решение на проблемите, а не да прехвърляме казуса от една институция на друга, тъй като това не е в полза на хората, допълват от “Витоша ски “ АД.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР