Столична община въвежда безплатно паркиране в буферните паркинги към станциите

...
Столична община въвежда безплатно паркиране в буферните паркинги към станциите
Коментари Харесай

Утре и в петък ще има безплатни паркинги край метрото в София заради мръсния въздух


Столична община вкарва гратис паркиране в буферните паркинги към станциите на метрото поради предстоящото високо замърсяване на въздуха в София с фини прахови частици в четвъртък и петък.

На този стадий общината няма по какъв начин да разгласи " зелен билет " от 1 лев за целодневно прилагане на градския превоз, тъй като по разпоредба той може да се разгласи единствено след 24 часово потвърдено превишаване на нормите на замърсяване с фини прахови частици, а не на база прогноза.

Избухване на замърсяването с фини прахови частици - над 150 микрограма на куб. м. вместо до 50 микрограма, се чака да отчетат две от петте работещи станции на Изпълнителната организация по околната среда за надзор на въздуха - в " Павлово " и в " Хиподрума ". Очаквано на станцията на Копитото във Витоша се чака да няма замърсяване.

Продължават и инспекциите на Столичен инспекторат на строителните обекти.

" Призоваваме жителите да подават сигнали при определяне на нерегламентирано изгаряне на боклуци на телефоните на съответното районно управление (на МВР) при Столична дирекция на вътрешните работи или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55 ", оповестиха от общината.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР