Столична община търси най-добрия концесионер и стопанин на обновената Минерална

...
Столична община търси най-добрия концесионер и стопанин на обновената Минерална
Коментари Харесай

Столична община търси добър стопанин на Банята в Банкя

Столична община търси най-хубавия концесионер и собственик на обновената Минерална баня в Банкя. Това разгласи общинският консултант от ГЕРБ Анна Стойкова пред публицисти и дружно с кмета на регион Банкя Рангел Марков, сътрудника й от СОС Симеон Колев и зам.-кмета по културата на Банкя доктор Александра Александрова, демонстрираха на публицисти реставрираната Минерална баня.



Докладът за концесионирането към този момент е импортиран от столичния кмет Йорданка Фандъкова и следва разглеждането му в комисии и от СОС.  Той планува концесия и строителство на балнео и спа-център, като включва постройката на минерална баня Банкя и иден за планиране и строителство огромен под земята басейн.



" Търсим концесионер, който да вложи 4 млн. лв., в това число за строителството на под земята басейн с дължина 25 метра, озеленен покрив, както и дребна светла частна покрива, дребен детски басейн и джакузи ", посочи Стойкова и изрази вяра да бъде проявен интерес.



" Очакваме от концесионера да даде най-хубавите балнео и спа-услуги, като концесията ще бъде със период 20 години, а минималната концесионна такса на година – 200 000 лв. ", уточни още тя. Бъдещият концесионер ще поеме риска както за строителството на огромния басейн и другите посочени обекти, по този начин и риска за ръководство и стопанисване на балнео и спа-а комплекса.



" Силно се надяваме да има интерес към банята. Имаме поддръжката на обществеността в Банкя ", означи още Стойкова и съобщи, надявайки са на консенсус в СОС: " Цялата общност и в Банкя, и в София, и освен чака да проработи най-накрая реставрирана и ремонтирана Минерална баня и се надяваме това да е банята в Банкя ".



Тя заяви още, че жителите на Банкя, в това число преди да проработи комисията за подготвителни дейности за бъдеща концесия, назначена от кмета фандъкова, са били осведомени за плана. " Заедно с кмета на Банкя представихме другите разновидности за стопанисване и ръководство и концепцията за строителството. Всички изрично поддържаха концепцията за огромен басейн с минерална вода, тъй като точно този вид дава опция за прилагане на това благосъстояние от повече консуматори и респективно поддържаха и посоката в която да тръгнем, а точно - концесия за строителство ", съобщи Стойкова и увери: " Всичко, което сме осъществили до момента като стъпки и дейности, е в сходство със стратегическите документи на национално и локално равнище ".



Кметът на регион Банкя Рангел Марков заяви, че до момента в обекта са вложени към 8 милиона лв.. " В 2007 година заварихме банята в Банкя – признака на града, градообразуващия фактор, в извънредно тежко положение – спешно и имаше заповед да бъде обезопасена ", описа той и сподели фотоси на фасадата и интериора.



Вече банята е реставрирана и следва въвеждане в употреба. Според кмета на региона, в случай че отчетът за концесионирането получи поддръжка в СОС до Нова година, може да се чака до пролетта банята да стартира да действа.

Процедурата е направена по този начин, че банята може да стартира да действа и по време на строителството на басейна - в двумесечен период от подписването на контракта за концесия. " Изграждането на басейна не е спънка банята да може да действа. Правилният метод е да стартира да действа и паралелно с това да се строи басейна ", съобщи кметът на Банкя.

Очаквайте подробности
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР