Столична община ще се включи активно в организацията за връщане

...
Столична община ще се включи активно в организацията за връщане
Коментари Харесай

Фандъкова: Община София помага при доставката на тестове за учениците

Столична община ще се включи интензивно в организацията за връщане на учебно заведение на учениците от София. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова. За страдание, към момента има доста незнайни от страна на министерствата на опазването на здравето и образованието, които и през днешния ден, когато заповедта на министъра влиза в действие, приказват без безапелационни периоди, заяви още столичният кмет.

Фандъкова напомни, че в София има 214 учебни заведения, в които се образоват над 47 хиляди възпитаници от дребните класове. Организацията, която би трябвало да се направи с шефовете, учителите и родителите, не е по никакъв начин лесна, изисква време и по тази причина е нужна изясненост.

За да не губим време и да помогнем на учебните заведения, ние към този момент приготвяме организацията за доставката на тестванията до учебните заведения, сподели столичният кмет.

Тяхната логистика ще се поеме от екипите на спешната дирекция на общината – те дават отговор за взимането на тестванията от базата в Лозен и доставката до 24 разпределителни пункта, които ще организираме във всеки регион дружно с районните кметове.

Столичният кмет Фандъкова е разговарала и с шефа на ПУДООС за организация по събирането на медицинските боклуци и напътствията, които да изпратят на шефовете, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР