Столична община прекратява диалога си с правителството, това заяви пред

...
Столична община прекратява диалога си с правителството, това заяви пред
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Столична община прекратява диалога с правителството

" Столична община приключва разговора си с държавното управление ", това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Столичният общински съвет Георги Георгиев.

Поводът за това решение е отводът на кабинета " Петков " да отпусне спомагателни средства за градския превоз в столицата. По думите на Георгиев вместо да се обезпечи финансиране от страната на Общината е препоръчано редуцира и закрие автобусни линии, както и да се увеличи цената на билета за градския превоз.

" Получихме едно писмо от началника на кабинета на премиера Лена Бориславова, която ни споделя, че пари ще се получат против оптимизации и промяна. Тя ни препраща и писмо от началника на кабинета на финансовия министър Жана Тотева, която ни споделя да повишим цената на билета ", сподели Георгиев.

Председателят на СОС преди няколко седмици показа, че персонално Кирил Петков му е споделил да се редуцира и личен състав и да махнат линии. " Време е да съкратите личен състав и да премахнете автобусни линии, които дублират метрото ", споделил Петков на Георгиев. " Такива линии в София няма! ", изрично съобщи Георгиев.

Той напомни, че на бюджетна комисия март месец ни се изясни, че при актуализацията на бюджета юни месец ще се намерят пари за София.

" Не това е равнището, на което би трябвало да се приказва сред кабинет и община ", съобщи Георгиев и прикани при актуализацията на бюджета да се плануват спомагателни пари за София, тъй като градският превоз има загуби от 143 млн. лева, които няма по какъв начин да се покрият.

" Големият проблем на превоза в София е тези 230 до 330% повишаване на горивата. Ние вършим оптимизация всеки месец, само че това е инфлация, на която никой не може да издържи. Вместо да помогне на близо 2 милиона българи, държавното управление обилно ни дава препоръки да редуцираме чиновници и написания, като които знае, че няма да ги осъществим ", безапелационен е Георгиев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР