Столична община предприема мерки след серия от катастрофи по линията

...
Столична община предприема мерки след серия от катастрофи по линията
Коментари Харесай

Заради серията от катастрофи: Отделят пътното платно от това на трамваите по Цар Борис III

Столична община подхваща ограничения след серия от произшествия по линията на трамвай № 5 - физически оттеделя пътното платно от това на трамваите, заяви кметът на София Васил Терзиев във фейсбук профила си.

" След като възстановихме придвижването на емблематичния трамвай №5 в края на предходната година, за дни бяха регистрирани 5 пътно транспортни катастрофи. Катастрофите са породени от коли, които навлизат по трамвайните линии и засичат мотрисите. Предприемаме бързи ограничения, с цел да ограничим транспортните катастрофи по трасето на трамваите по бул. " Цар Борис III ". Ето за какво физически ще отделим пътното платно от това на трамваите. Така коли няма да могат да навлизат върху релсите ", написа Терзиев.

Вече е предоставен план за обособяването на трасето като фокусът ще е в региона от ул. " Райска градина " до ухото в " Княжево ".

По това трасе се движат 3 трамвая - 4, 5 и 11. В пиковите часове приблизително на всеки 3 минути тук минава по една трамвайна мотриса. А с цел да бъде напредването на софиянци по-кратко, по ремонтираното трасе трамваите се движат с по-висока скорост, изяснява Терзиев.

" Съкратихме времето за пътешестване от " Съдебна палата " до последната спирка в " Княжево " с 10 минути - от 31 минути преди ремонта на 21 минути в този момент.

Предстои новоремонтираният сектор на релсовия път от кръстовището с бул. " Овча Купел " до ухото на " Княжево " да бъде включен в новата съгласуваност за придвижването, която обезпечава " зелената вълна " за трамваите. Това в допълнение ще се форсира придвижването на трамваите по бул. " Цар Борис III ", добавя кметът на София.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР