Столична община изпрати съобщение до медиите с информация какви мерки

...
Столична община изпрати съобщение до медиите с информация какви мерки
Коментари Харесай

147 машини чистят снега в София

Столична община изпрати известие до медиите с информация какви ограничения се взимат, с цел да няма потърпевши при зимната конюнктура. Ето какви дейности подхваща Общината.

Към момента се правят обработки със смеси против замръзване във всички 24 региони на Столичната община предпочитано по улици и булеварди, по които се движи градския превоз. Започнали са частични обработки и по някои съществени улици в регионите, както и вътрешно-квартални улици според от снеговалежа. На терен в деен режим са 147 снегопочистващи машини.

В Природен парк Витоша са опесъчени сектори от двата пътя кв. " Бояна “ – околност Златни мостове и кв. " Драгалевци “ – хижа " Алеко “. Към момента градският превоз се движи при зимни условия по нормалните си направления и извършва всички свои линии.

Екипите на Столичен инспекторат наблюдават ситуацията и управляват активността на почистващите компании. Извършва се и разчистване на прилежащите пространства към спирките на градския превоз, подходи към подлези и метростанции.

Обходи на терен правят екипите на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита “.

За през днешния ден прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за София е за оранжев код - усложнена зимна конюнктура с значителни снеговалежи с формиране на снежна завивка. Температурите ще се намаляват, ще духа вятър и ще има условия за навявания. Напомняме на водачите да карат единствено с коли готови за придвижване при зимни условия, да бъдат деликатни и да карат със съобразена скорост
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР