Столична община е платила 42 000 лв., за да поправи

...
Столична община е платила 42 000 лв., за да поправи
Коментари Харесай

Терзиев: Общината ще заведе иск срещу организатора на протеста в София

Столична община е платила 42 000 лева, с цел да поправи вредите след вчерашния митинг, съобщи кметът на София Васил Терзиев. „ Ще заведем иск против уредника на митинга, с цел да може да възстановим вредите ", съобщи той и показа подробна разбивка, съгласно която вредите за контейнери, кошчета за боклуци, както и действия по разчистване са в размер на 14 хиляди лева За шахти, плочки, бордюри сумата е 8 000 лева Съсипаните ограничаващи колчета и знаци са на стойност 4000 лева Нарушената облицовка на тавана на подлеза на Орлов мост ще коства към 15 хиляди лева. 

„ Добрата вест е, че екипите работиха неуморно и както може да видите, всичко е възобновено в границите на един ден ”, заключи Терзиев. 

На въпрос дали е можело да се избегнат конфликтите, той отговори: „ Предполагам, че постоянно има какво да се направи и да се избегнат такива конфликти. От това да бъдат разграничени двете агитки, до това да бъдат още по-старателно проверявани. Обаче кметът има съгласувателна роля. И този митинг аз бих могъл да го спра, в случай че имаше негативни отзиви от страна на ДАНС, Столична дирекция на вътрешните работи, регион „ Триадица ”, Инспектората, Общинска полиция. Но такива няма. Няма причина провеждането да бъде отказано. Апелирахме да бъде спокойно, да не се разрушава. Аз вървях, приказвах с хората и нощес ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР