Столична лекарска колегия на БЛС благодари на всички колеги, които

...
Столична лекарска колегия на БЛС благодари на всички колеги, които
Коментари Харесай

Проф. Диян Енчев: Лекар, който не спазва етичните норми, най-добре да си хвърли дипломата

Столична лекарска гилдия на БЛС благодари на всички сътрудници, които в този значим миг са на работните си места и оказват помощ на всички пациенти, даже на тези, които са със подозрение и/или COVID-19.
Всеки от Вас демонстрира силата и опциите на духа и професионализма на българския доктор!
Призоваваме всички сътрудници да бъдат по местата си и да вършат това, което Хипократовата клетва отрежда! Нека още един път да покажем силата на българския доктор - да е на първа линия и да оказва помощ безотказно.
В СЛК получихме доста позвънявания от сътрудници от София, които имат предпочитание да се отзоват във всеки един миг, с цел да оказват помощ и лекуват пациенти с корона вирус.
На Вашето внимание представяме едно от посланията, които получихме - на водещия ортопед травматолог проф. Диян Енчев:
Аз, Диян Енчев, отропед травматолог и доктор от УМБАЛСМ „ Н. И.Пирогов “ считам, че в основаната обстановка каква е специалността на сътрудниците няма никакво значение.
Въпреки че ми липсват знания в реанимационното лекуване на болните, съм уверен, че моите базови знания ще ми оказват помощ за малко време да се включа в борбата и да работя като реаниматор на нивотото, което е належащо сега.
Професията доктор постанова морални и етични правила и този, който не желае да ги съблюдава е най- добре да си хвърли дипломата.
Лекарската специалност е на първо място предопределение. Този, който не го схваща е по-добре да се дистанцира от нас.
През целия си живот човек се сблъква с доста проблеми и компликации претърпява доста провали и крахове. В последна сметка живота е една безкрайна борба и само и единствено от нас зависи дали ще излезем от нея като спечелили или като изгубили. Всеки от нас има опцията да напише своята орис, зависи единствено от нас дали ще се носиме по течението или не.
Ние, които сме множеството ще защитим името на специалността „ доктор “ и ще застанем зад България. "
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР