Столичанки се молят на кмета на София Васил Терзиев да

...
Столичанки се молят на кмета на София Васил Терзиев да
Коментари Харесай

Майки се молят на Васил Терзиев 2 май да бъде неучебен

Столичанки се молят на кмета на София Васил Терзиев да издаде заповед 2 май да бъде неучебен ден. Призивът към градоначалника те насочат през майчинските и женски групи във фейсбук, видя " Труд news ".

От наближаващите почивни дни при започване на май само 2-ри е работен и образователен. Това на процедура ще разпокъса плануваната отмора или екскурзия на родителите. Вдъхновени от други кметове, които към този момент зарадваха общините си с отмора в този загар, софиянки взеха решение да се примолят на Васил Терзиев за същото.

" Г-н кмете, гласувах за вас, доста ви одобрявам. Ще гласоподавам за вас и идващия път, в случай че извършите 2 май неучебен ден. Ще водим детето в Гърция и желаеме да слеем всички свободни дни ", написа не на смешка Илияна Иванова от столичния квартал " Слатина ". 

Оказа се, че кметовете по региони могат по лично убеждение да вземат решение дали въпросният ден да бъде неучебен. Доста управници на локално равнище към този момент оповестиха, че са взели решение децата да не вървят на учебно заведение в този ден. На места той ще бъде образователен, само че класните ръководители няма да пишат отсъствия. Тази година Великден съответствува с 6 май - Гергьовден - Ден на храбростта и Българската войска, а 1 май - Ден на труда е формален почивен ден. Така от шест почивни дни единствено 2 май е работен и образователен ден.

Кметовете на Плевен, Пловдив, Асеновград, Стара Загора, Първомай, Троян, Ловеч, Смолян, Хасково зарадваха най-малките си жители с новината, че няма да учат на 2 май. Децата в София трескаво чакат какво решение ще вземе столичният кмет Васил Терзиев. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР