Столичани ще дишат по-мръсен въздух днес, съобщи кметът на София

...
Столичани ще дишат по-мръсен въздух днес, съобщи кметът на София
Коментари Харесай

Въздухът в София ще е по-мръсен днес. КАТ прави извънредни проверки

Столичани ще дишат по-мръсен въздух през днешния ден, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на персоналната си страница във Фейсбук.

„ На 26 януари се чака превишение на равнищата на фини прахови частици. За понижаване на замърсяването апелирам жителите и гостите на София при опция да не употребяват персоналните си коли и да пътуват градски превоз, както и семействата, които се отопляват на дърва и въглища, при опция да употребяват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление ", приканва Фандъкова.

Тя показва, че е упълномощила на Столичен инспекторат, взаимно с Регионална инспекция за опазване на околната среда, да направи изключителни инспекции на пунктове за вторични първични материали и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на боклуци. 

Пътна полиция при Столична дирекция на вътрешните работи ще извършат изключителни инспекции на автомобилите за равнищата на нездравословните газове и техническата редовност на системите им за преправка.
" Съветите на лекарите са жителите с респираторни болести, както и дребните деца, и възрастните хора, да заобикалят нескончаем престой навън. При вървене пешком жителите да изберат маршрут, който не е около огромните градски булеварди ", моли кметицата.

Източник: Дарик
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР