Столичани се събраха на протест пред Съдебната палата скандирайки с

...
Столичани се събраха на протест пред Съдебната палата скандирайки с
Коментари Харесай

Протести в защита на животните, хората искат ефективни присъди за насилниците

Столичани се събраха на митинг пред Съдебната палата скандирайки с табели „ Стоп на терора против животните, стоп на насилието! “ в поддръжка на кучето Мечо и други животни станали жертва на принуждение. Софийският градски съд остави преди дни в ареста Захари Шулев - упрекнатият за малтретиране на кучето.

„ Много претърпявам това, което стана с Мечо, желая оптималната присъда и това в никакъв случай да не се повтаря и да не се постанова да идваме повече тук “. Това съобщи през сълзи Виргиния Христова пред БГНЕС. „ Аз също имам домакински любим и съм му избавила живота, тъй като беше в риск, не го оставих! Искаме непоколебим закон и спазването му от всички политици в страната “, акцентира още тя.

„ Протестираме против насилието на животни под каквато и да е форма, без значение било то улични или домашни, и протестираме против бездействието на институциите, които явно не се интересуват нито от животните в България, нито от хората. Случаят с Мечо е единствено един от многото, ние желаеме заслужено наказване за насилниците - оптималната позволена от закона присъда “. Това съобщи и Андриана Нанова.

„ В момента протестираме освен против насилието върху Мечо, само че и върху доста различен животни. Това са хора, които не се управляват и са рискови за всички. Може би насилникът на Мечо още веднъж ще получи минимална присъда, както постоянно до в този момент, само че аз желая той да получи най-малко 5 години затвор “, разяснява Десислава Делчева, също част от протестиращите.

Протести в отбрана на животните се организираха и в Пловдив и Бургас. 

Всички желаеха ефикасни присъди за тези, които упражняват принуждение над животни. Според протестиращите зоополицията не работи, желаеха година затвор за всеки, който оказва принуждение на животно, тъй като на следващия ден може да посегне и на човек.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР